Ελληνικά   English   

ΤΥΡΙΑ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΗΡΗ
Παραδοσιακό τυρί τυρογάλακτος από πρόβειο και γίδινο γάλα. Πλούσια γεύση με τόνους ξηρού βουτύρου και πρωτεϊνών γάλακτος. Υπόλευκο χρώμα, συμπαγές, σε σχήμα συνήθως σφαιρικό. Ξηραίνεται σε κλειστό ξηραντήριο για τουλάχιστον πέντε – έξι (5-6) ημέρες
Χρησιμοποιείται τριμμένο σε μακαρόνια και τεμαχισμένο σε πλήθος φαγητών.

ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Τυρί τυρογάλακτος από πρόβειο και γίδινο γάλα. Γεύση φρέσκια, γλυκιά, δροσερή με αρώματα βουτύρου και πρωτεϊνών γάλακτος. Είναι λευκό, με ελάχιστο αλάτι. Δεν χρειάζεται ωρίμανση, καταναλώνεται φρέσκο, μαλακό ως επιτραπέζιο σκέτο ή με μέλι, σε πιτάκια, σαλάτες και γλυκά.
Συνοδεύεται όμορφα με ελαφριά λευκά και ροζέ κρασιά.

ΓΚΙΖΑ
Πολύ μαλακό τυρί τυρογάλακτος από πρόβειο και γίδινο γάλα, αλατισμένο με πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιείται σαν νωπό κυρίως για την παρασκευή διαφόρων ειδών πίτας (σφολιάτες, τυρόπιτες, κ.λ.π). Συσκευάζεται είτε σε μεταλλικά δοχεία δεκαπέντε κιλών (15 kg), είτε σε ειδικές πλαστικές σακούλες δέκα κιλών (10 kg) κατάλληλες για τρόφιμα.