Λίστα αντικειμένων

Τίποτα δεν συμπληρώνει καλύτερα το αποκριάτικο τραπέζι από ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο!
Υλικά
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 1 κούπα κοφτή σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 8-9 αυγά χωριάτικα
- 3 βανίλιες
- 1/4 βούτυρο φρέσκο
- μια φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- μιαχούφτα φυστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό
Για το σιρόπι:
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- μια φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες.
- χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για λίγο και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με τιη φλούδα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού.
- Αλείφουμε το ταψί μας με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Ρίχνουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα φύλλά απο πάνω επίσης βουτυρωμένα ένα ένα.
- Ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό και χαράζουμε τα κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και βράζοντας για 5 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και επειτα το περιχύνουμε στο γλυκό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.



