Λίστα αντικειμένων
Συνταγή αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους σε μια λαχταριστή αλμυρή εκδοχή με τη νοστιμιά της Φέτας μας!
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι 9 γραμμαρίων ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων θρυματισμένη σε μικρά κομμάτια.
Για το τηγάνισμα:
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ τοποθετούμε αλεύρι, ζάχαρη και μαγιά και σταδιακά ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά ώσπου ο χυλός να είναι ομοιογενής κι έπειτα σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
- Προσθέτουμε τη Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Όταν έχει ζεσταθεί το λάδι με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μείγμα και βουτάμε στην κατσαρόλα
- Όταν πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά γυρνάμε και από την άλλη.
- Μπορούμε να τους σεβρίρουμε σκέτους ή με μέλι και σουσάμι.