Λίστα αντικειμένων
Γευστικό και ελαφρύ πιάτο με σπαράγγια και Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Ένα πιάτο που φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι μας!
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις ή στους 180° C στον αέρα.
Σπάστε σε ένα μπολ τα αυγά και χτυπήστε τα με τον αυγοδάρτη μαζί με την κρέμα και το αλατοπίπερο. Χτυπήστε τα ζωηρά, ώστε να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας και να γίνει μια πραγματικά πολύ αφράτη ομελέτα.
Λαδώστε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέστε τη μισή ποσότητα από τα κατεψυγμένα μπιζέλια, στρώνοντάς τα ομοιόμορφα στον πάτο του σκεύους. Περιχύστε με το μίγμα των αυγών, προσθέστε τον υπόλοιπο αρακά, τα σπαράγγια και θρυμματίστε με τα χέρια σας από πάνω τη φέτα.
Ψήστε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξουν καλά και να ψηθούν τα αυγά.
Ένα πιάτο που φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι μας!
Υλικά
- 8 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 60 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) Φετα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 8 σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
- 50 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 1 τσιμπιά αλάτι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις ή στους 180° C στον αέρα.
Σπάστε σε ένα μπολ τα αυγά και χτυπήστε τα με τον αυγοδάρτη μαζί με την κρέμα και το αλατοπίπερο. Χτυπήστε τα ζωηρά, ώστε να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας και να γίνει μια πραγματικά πολύ αφράτη ομελέτα.
Λαδώστε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέστε τη μισή ποσότητα από τα κατεψυγμένα μπιζέλια, στρώνοντάς τα ομοιόμορφα στον πάτο του σκεύους. Περιχύστε με το μίγμα των αυγών, προσθέστε τον υπόλοιπο αρακά, τα σπαράγγια και θρυμματίστε με τα χέρια σας από πάνω τη φέτα.
Ψήστε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξουν καλά και να ψηθούν τα αυγά.