Loading...
 Start Page
Πατάτες Ογκρατέν με Φρέσκο Αγελαδινό Γάλα
Κλίκ για μεγέθυνση
Νόστιμο πιάτο - συνοδευτικό για το τραπέζι μας αλλά και ένα κυρίως πιάτο από μόνο του!

Υλικά

  • 6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 500 ml Φρέσκο Αγελαδινό Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
  • 500 γρ σκληρό τυρί της αρεσκείας μας
  • μπέικον ή άλλο αλλαντικό σε κομματάκια
  • αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.

Ανάμεσα στις στρώσεις τους ρίχνουμε το τριμμένο σκληρό τυρί και το αλλαντικό που έχουμε επιλέξει.

Αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες.

Καλύπτουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων