Loading...
 Start Page
Τυροπιτάκια κουρού με  Φέτα και Γιαούρτι
Κλίκ για μεγέθυνση

Τα αγαπημένα σε όλους τυροπιτάκια κουρού σε μια πεντανόστιμη εκδοχή που είναι εύκολη, με υλικά απλά  και πρωταγωνιστή την ξακουστή Φέτα μας!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 τεμ. αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο ή κατσικίσιο Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1 κεσεδάκι από το άδειο γιαούρτι ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

  • 200 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ψιλοκομμένη
  • 1 τεμ. αυγό

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κουτ.σούπας φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • λευκό σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε με το χέρι τη Φέτα σε μικρά κομματάκια και το ανακατεύουμε με το ένα αυγό με ένα ολόκληρο αυγό.
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε τα δυο αυγά , το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στο άδειο κεσεδάκι από το γιαούρτι βάζουμε ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στη λακκούβα με το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από την ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και την ανοίγουμε να πλατύνει ελαφρά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση που ετοιμάσαμε στην άκρη της ζύμης. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες.  
  4. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια κουρού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού με το γάλα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και περνάμε με ένα πινελάκι τα τυροπιτάκια κουρού.
  6. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων